Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

Nieuws

2e COMEBACK SKIHELM OFFICIEEL UITGEREIKT DOOR OLYMPISCH SHORTTRACKTEAM

25 augustus 2018

TWEEDE COMEBACK SKIHELM OFFICIEEL UITGEREIKT DOOR OLYMPISCH SHORTTRACKTEAM

Heerenveen – Op zaterdag 25 augustus was het dan eindelijk zover: de officiële uitreiking van de tweede comeback skihelm in ijsstadion Thialf. Shorttracker Itzhak de laat maakte twee ontwerpen voor Comeback. Deze werden gepersonaliseerd naar wens van de atleten, alpine skiracers Christopher Dijksman en Indy Kraft van Ermel. Onder toezicht van het Olympisch shorttrackteam werd de helm van Indy vandaag officieel overhandigd.

Indy staat al vanaf haar 4de  op de ski’s en op haar 7de  begon ze met alpine wedstrijd skiën. Momenteel skiet Indy in de categorie aspiranten 2 en in mei heeft ze haar NOC*NSF status behaald voor het seizoen 2018/2019. Ze zit bij het team Snowsports Academy Racing waar zij met veel plezier skiet met de talentgroep. Ze is zo’n 12 weken per jaar in het buitenland om te trainen. Die trainingen bestaan niet alleen uit skiën, maar ook uit veel conditietraining bestaande uit mountainbiken, hardlopen enz.

Sinds de start heeft Comeback een Comeback talententeam opgezet met jonge aanstormende talenten, die aan het begin van hun sportcarrière staan. Indy maakt deel uit van dit team en ontvangt daarom een skihelm in Comeback huisstijl. Indy: ‘’Ik ben ontzettend blij met mijn gepersonaliseerde Comeback skihelm. Ik mocht zelf aangeven welke persoonlijke elementen ik terug wilde laten komen in mijn helm.’’

Itzthak: “Ik vind het erg belangrijk dat er een verhaal achter de helm zit die ik creëer. Indy is een jonge meid, waarbij ik veel kleuren voor me zie. Dit past ook goed bij de huisstijl van Comeback. Hoogtemeters, dennenbomen en snelheid passen bij de skisport, vandaar de vlammende Comeback-pijl, waarin een den verwerkt is. Onderaan de helm heb ik gebruik gemaakt van sneeuwhopen, de piste is de basis! De Walkuren (Oudnoords valkyrjar) zijn strijdgodinnen uit de Noordse mythologie. Deze vleugels van de dappersten zijn verwerkt aan beide zijkanten van de helm, afgemaakt met een persoonlijke touch van Indy; namelijk het ROAR logo van Katy Perry wat ook weer staat voor een krachtige, brullende leeuwin.”

Itzhak de Laat
Itzhak de Laat debuteerde in 2010 bij het Nederlands shorttrack team op de Olympische spelen. Sindsdien heeft hij 2 Europese kampioenschappen en 1 wereldkampioenschap mee mogen maken. Itzhak viel bij Comeback op door de creatieve ontwerpen die hij door middel van airbrush op zijn helmen maakt. Hieruit kwam een opdracht voort, waar Comeback de opdracht gaf om een ontwerp in huisstijl te maken voor een (ski)helm. Dit werden uiteindelijk twee ontwerpen, één voor Indy en één voor Christopher Dijksman.

   

Christopher Dijksman
In april tekende Christopher Dijksman een sponsorcontract bij Comeback, waarin Comeback aangaf hem te begeleiden op zakelijk gebied. Als Alpine Skiracer heeft Christopher al meerdere podiumtitels op zijn naam staan. Het doel is om de Olympische Spelen van 2026 te behalen. Een van de onderdelen van het sponsorcontract was een nieuwe skihelm, waar de Comeback huisstijl in terug zou komen. Deze helm werd eerder dit jaar al overhandigd door Itzak.

Over Comeback business & sports
Comeback is 24 augustus 2017 opgericht en is inmiddels uitgegroeid naar 7 collega’s. Bij Comeback wordt gewerkt vanuit de overtuiging dat de zakelijke aanpak uit het bedrijfsleven in combinatie met de toewijding en focus binnen de topsport de basis vormt voor het bereiken van duurzame resultaten op het hoogste niveau.

Comeback vertaalt naamsbekendheid en identiteit van organisaties naar concrete doelen en commerciële resultaatsverbetering. Dit doet Comeback door het beste team samen te stellen en gebruik te maken van hun kennis en ervaring in marketing concepten en het netwerk binnen de sportwereld en het bedrijfsleven.