Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

Stap voor stap naar succes

28 september 2023

Succesvol ondernemen begint met een solide basis, vergelijkbaar met het bouwen van een huis. Een helder merkfundament en een doordachte strategie zijn essentieel om het maximale uit je bedrijf te halen. Bij Comeback Business & Sports hebben wij een team van experts klaarstaan om bedrijven te begeleiden en te helpen bij het bereiken van hun groeipotentieel. Het vertrekpunt voor deze reis? Onze krachtige merkscan. In dit artikel duiken we dieper in wat een merkscan inhoudt, waarom het van cruciaal belang is, en hoe het de eerste stap is op weg naar succes. Laten we beginnen met het verkennen van het concept van een merkscan en waarom het zo belangrijk is voor jouw onderneming.

Wat is een merkscan?

Laten we beginnen met het definiëren van wat een merkscan eigenlijk is. Bij Comeback Business & Sports geloven we dat elk bedrijf een uniek DNA heeft dat de basis vormt van hun succes. Het DNA bestaat uit de missie, visie, waarden en kernidentiteit van het bedrijf. Een merkscan is een diepgaande analyse van dit DNA. Het is als een gezondheidscheck voor je bedrijf, waarbij we grondig onderzoeken wat je doet, waarom je het doet en hoe je het doet.

Onze merkscan, uitgevoerd door experts duikt diep in de kern van je bedrijf. We onderzoeken je huidige merkidentiteit, marktpositie en concurrentiepositie. We analyseren jouw doelgroep over hoe zij jouw merk ervaren. Kortom, we brengen in kaart waar je nu staat en welke stappen je moet nemen om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Waarom is een merkscan belangrijk?

Ten eerste geeft het je inzicht in de sterke en zwakke punten van je bedrijf. Dit stelt je in staat om te focussen op wat wel en niet werkt. Ten tweede, is het belangrijk om in een snel veranderende zakelijke omgeving te begrijpen hoe jouw merk zich verhoudt tot de concurrentie. Een merkscan onthult kansen en bedreigingen die anders misschien over het hoofd worden gezien.

Bovendien helpt een merkscan om een duidelijke en consistente merkidentiteit te creëren. Het stelt je in staat om je boodschap en waarden effectiever over te brengen naar je doelgroep. Het versterkt de geloofwaardigheid en het vertrouwen van je merk, wat essentieel is voor het aantrekken en behouden van klanten.

Onze vijf stappen naar succes

Na de merkscan, die de basis vormt voor ons werk, bieden wij bij Comeback Business & Sports een vijfstappenplan aan om je bedrijf weer op het juiste spoor te krijgen en te laten floreren. Hier zijn de vijf stappen:

  1. Merkidentiteit: We gaan terug naar de kern van jouw bedrijf. Een merkidentiteit beschrijft wie je bent, waarom jij doet wat je doet en welke toegevoegde waarde jij jouw klant biedt. Een heldere identiteit maakt het dat consumenten zich makkelijker met een merk kunnen identificeren en zich eraan willen verbinden.
  2. Merkpositionering: Je weet wie je bent, maar hoe onderscheid jij je in de markt? Focus op waar jij als bedrijf wil staan en maak duidelijke keuzes rondom je gewenste imago. Door de juiste positionering ontstaat er een sterkere verbinding tussen jouw merk en de doelgroep.
  3. Visuele merkidentiteit: Een visuele merkidentiteit helpt bij het creëren en bewaken van een sterk imago en hogere naamsbekendheid. Met een herkenbaar logo en een duidelijke huisstijl maken we jouw merkfundament compleet.
  4. Marketingactieplan: Je hebt je doelstellingen bepaald en staat te trappelen om de markt te betreden. Een strategisch plan biedt inzicht in de markt en geeft sturing bij het bedrijven van marketing. Hierdoor kun jij betere keuzes maken en jouw marketingbudgetten efficiënt besteden.
  5. Mediaontwikkeling en -management: Het is tijd om jouw strategie handen en voeten te geven. Naamsbekendheid, leadgeneratie of conversie? In marketingcommunicatie draait het altijd om de juiste boodschap, op het juiste moment, bij de juiste doelgroep.

Ben je klaar om jouw bedrijf te transformeren in een merkgedreven organisatie? Laten we praten. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.