Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

Droomdebuut in de Formule 4 voor Kas Haverkort

20 juli 2020

Droomdebuut in de Formule 4 voor Kas Haverkort

 

Kas Haverkort heeft zijn debuutweekend in het Formule-racen opgeluisterd met drie overwinningen in drie races. De 16-jarige coureur uit Heemserveen was een klasse apart in het openingsweekend van de Spaanse Formule 4 op het circuit van Navarra. Haverkort, lid van Team NL, komt uit voor het team van MP Motorsport en was in de trainingen en de kwalificatie al dominant

 

“Dit was echt een super weekend en dat begon al tijdens de trainingen op donderdag”, vertelt Haverkort vanuit Spanje. “De snelheid was super, de auto was top en alles voelde heel goed aan. In iedere trainingssessie was ik de snelste coureur. In de eerste kwalificatie pakte ik pole position voor zowel de eerste als de tweede race.”

De coureur van MP Motorsport nam dat goede gevoel mee naar de eerste race. “Ik had een goede start, behield de leiding en kon direct een gat slaan naar de rest. Tijdens de race heb ik dat kunnen uitbouwen tot zo’n drie seconden. Het was mijn eerste race in een Formule-auto, maar ik was eigenlijk heel rustig en totaal niet gespannen. Ik startte met de gedachte: ‘dit is mijn eerste race, ik zie wel hoe het gaat lopen’.”

 

In de Spaanse Formule 4 bepaalt de snelste tijd in de kwalificatie de startvolgorde voor de eerste race. De tweede snelste tijd per coureur geldt als kwalificatie voor Race 2 en ook die pole position werd een prooi voor Haverkort. “Ik had ook in Race 2 een goede start en de zege kwam nooit echt in gevaar. Ook dat ging super.”

Op zondag was er een nieuwe kwalificatie voor race 3. Daarin noteerde Haverkort de tweede tijd op een paar honderdsten van de nummer 1. “Maar bij de start van de race had ik de leiding al weer te pakken. Vervolgens heb ik weer een gaatje van zo’n 1,5 seconde kunnen slaan en ook de derde race gewonnen. Dit was echt een super weekend. Hier had ik vooraf alleen maar van kunnen dromen. Het testen ging al goed, maar dit was echt geweldig.”

 

De volgende race van de Spaanse Formule 4 is op 22 en 23 augustus in Frankrijk op het Circuit Paul Ricard. Daar zal Haverkort na zijn perfecte openingsweekend alle ogen op zich gericht weten. “Het zorgt bij mij niet voor extra druk. Ik kijk wel wat er gaat gebeuren. Natuurlijk ga ik altijd voor een plaats in de Top 3, maar ik zeg nooit tegen mezelf dat ik moet winnen.”

 

 

Wil je meer informatie over onze samenwerking met Kas ontvangen? Neem dan contact met ons op via floor@comebackbs.nl of bel naar +31 (0)229 70 60 50.