Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

Nieuws

Comeback sports en West-Fries International Darts kondigen samenwerking aan

14 november 2019

Comeback sports en West-Fries International Darts kondigen samenwerking aan

Het West-Fries International Darts heeft de ambitie om uit te groeien tot het grootste Internationaal dartspektakel van het jaar. Jaarlijks groeit het toernooi met grote aantallen, waardoor het nu de hoogste tijd is om het naar een hoger niveau te tillen. Om dit te realiseren is er een samenwerking met Comeback sports aangegaan. Comeback zal het evenement op het gebied van marketing professionaliseren en ondersteunen in de zoektocht naar nieuwe sponsoren.

Als liefhebber van de sport kwam Cor Smit vijf jaar geleden met het idee om een lokaal darttoernooi te organiseren. Toen is in 2016 het West-Fries International Darts begonnen als klein toernooi in een lokale kroeg. De eerste editie overtrof alle verwachtingen. Al snel bleek dat Darts leeft in Nederland. Het leefde zelf zo erg, dat het toernooi binnen een jaar te groot werd voor de lokale kroeg en vervolgens ook voor de sporthal. Er moest een locatie komen die groot genoeg was om alle deelnemers te kunnen plaatsen en waar ruimte was voor een groot publiek. Sportcentrum Hoorn werd daarom gekozen als nieuwe locatie. Nu al voor het 2de jaar.

5de editie 2020
Het West-Fries International Darts gaat op 6, 7 en 8 maart 2020 plaatsvinden in Sportcentrum Hoorn. De organisatie heeft, vanwege de goede opkomst bij de paradarts in 2019, het programma van 2020 uitgebreid naar een Open en Masters. Op 7 en 8 maart 2020 zal een single toernooi plaatsvinden. Niet alleen voor de paradarts, maar ook voor de specials. De paradarts zijn voor darters met een lichamelijke beperking en de specials zijn voor darters met een verstandelijke beperking. ‘’Twee toernooien voor de paradarts is wel op zijn plaats’’, meent Cor Smit.

De A-status voor de single onderdelen bij de heren en dames is toegekend. Daarmee is het uniek in Nederland. Het West-Fries International Darts zal de komende editie voor het tweede jaar via de livestream te zien zijn. Ook zal het evenement live te zien zijn op NH Sport.

 Samenwerking
‘’Wij zijn trots dat Comeback sports is gevraagd om een van de grootste internationale dartstoernooien naar een hoger merk niveau te mogen brengen’’ zegt Stefan Kraft van Ermel van Comeback sports. ‘’Prachtig dat dit toernooi haar 5de jubileum in gaat met meer dan 1000 deelnemers’’.

‘’Het toernooi had een stap nodig, op alle vlakken wordt er door geprofessionaliseerd. Ook op dit gebied was dat nu het juiste moment.  Al na een paar gesprekken vonden wij elkaar en voelde het ook voor ons vertrouwd aan. Wij hebben het volste vertrouwen er in dat Comeback Sport ons hierin de juiste partner is. We zien deze samenwerking met het volste vertrouwen de komende jaren tegemoet’’. zegt Cor Smit van Het West-Fries International Darts.

Het dynamische Comeback sportteam is gedreven door trots. Dagelijks wordt er gewerkt aan de ambities van sporters en klanten. De sportmentaliteit, drive en persoonlijke aandacht staan hierbij centraal.

Wil je meer weten over de samenwerking met het West-Fries International Darts of mogelijk partnership?

Neem dan contact op met ons via info@comebacksports.nl of bel naar +31 (0)229 70 60 50.