Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

Nieuws

Bas Koeten Racing wil naar de 24 uur van Le Mans!

19 december 2018

BAS KOETEN RACING SLAAT HANDEN INEEN MET COMEBACK SPORTS VOOR VERDERE GROEI

In 2019 gaat Bas Koeten Racing met een nieuw partnerprogramma invulling geven aan de verdere groei van het team. Via enkele weloverwogen stappen wil het West-Friese team, dat intussen één van Nederlands grootste professionele raceteams geworden is, over enkele jaren een ultieme droom waarmaken: deelnemen aan de meest prestigieuze endurance race ter wereld, de 24 Hours of Le Mans.

Daartoe wordt het partnerprogramma opgezet in samenwerking met Comeback sports. Dit in Hoorn gevestigde sportmarketingbureau is gespecialiseerd in de link tussen sport en bedrijfsleven. In de komende periode wordt het programma uitgewerkt en gepresenteerd onder de naam ‘Road to Le Mans’. Daarbij worden de talenten, raceseries en partners bekendgemaakt die deel uitmaken van deze route.

Vorm geven aan groei
Jelle Koeten: “We hebben Comeback sports bij ons team betrokken om gezamenlijk invulling aan onze ambities te geven. Samen met hen gaan we een selecte groep partners koppelen aan onze crew en rijders. Deze partners zullen bijdragen aan de groei en ambities van ons team en de talentvolle coureurs die samen met ons hogerop willen komen. Samen met Comeback sports creëren we een platform waarbij we relatiebeheer, exposure en een nauwe betrokkenheid bij ons team aanbieden aan deze partners. We zijn met Comeback sports sinds enkele maanden bezig om dit programma uit te werken en dat ziet er veelbelovend uit!”

Bas Koeten vult aan: “In ruim 15 jaar hebben we met onze crew een prachtig team neergezet, daar zijn we enorm trots op. De passie voor de autosport, het bijbehorende teamwork en de drang om te presteren verbindt onze crew en onze rijders. We zijn in staat geweest om iets moois op te bouwen, maar onze honger is dus nog niet gestild. De eerste stap in de verdere groei naar hogere klasses is dat we ons vanaf komend jaar met enkele Porsche 991 GT3 Cup auto’s mengen in sprint en endurance kampioenschappen.”

De drive om te presteren
Namens Comeback sports zijn Wouter van Kwawegen en Floor Schouten de voornaamste supporters van de ‘Road to Le Mans’. Van Kwawegen: “Het is fantastisch om te zien dat we in West-Friesland zo’n groot en professioneel raceteam hebben dat zo actief en succesvol is op circuits in heel Europa en zelfs daarbuiten. De drive om altijd weer beter te presteren en hogerop te komen is zeer sterk aanwezig. Namens Comeback sports voelen we de passie en potentie en na enkele verkennende gesprekken zijn we de samenwerking met Bas Koeten Racing, voor ons een lokale partij, aangegaan. Wij zetten onze crew, kennis en ons netwerk in om het partnerprogramma op te stellen, te presenteren en gezamenlijk met het team uit te voeren.”

Nog niet eerder zoveel overwinningen
Sinds de oprichting van het team van Bas Koeten Racing in 2003, het jaar waarin het team met de eerste eigen auto in actie kwam, heeft de West-Friese crew een gestage groei doorgemaakt. Vanuit de ouderlijke garage, gesitueerd 400 meter vanaf de huidige locatie die bijna 2.000 m2 beslaat, groeide Bas Koeten Racing uit tot één van ‘s lands grootste professionele raceteams van Nederland met activiteiten in de volle breedte van de autosport en met een vloot van ruim 25 raceauto’s. De meest recente jaren stonden met name in het teken van sprint en endurance wedstrijden met toerwagens waarbij de kalender gevuld was met zeker 50 evenementen per jaar. Nog niet eerder boekte het team zoveel overwinningen als in seizoen 2018 en het sportieve hoogtepunt bestond dit jaar uit deelname aan het FIA WTCR (WK voor toerwagens) op Circuit Zandvoort tijdens de immens drukke Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort.

Bas Koeten Racing
Bas Koeten Racing is één van de grootste professionele raceteams. De auto’s worden ingezet op diverse nationale en internationale kampioenschappen, zowel bij sprintraces als in endurance (24-uurs races). Het team staat voor laagdrempelige, hoogwaardige autosport. Bas Koeten Racing kan elk onderdeel van een succesvolle race verzorgen. Van opbouw en preparatie van de auto tot transport naar circuit en track support tijdens het evenement. Daarnaast kunnen rijderscoaching, ontvangst van gasten of op maat gemaakte arrangementen voor zakelijke relaties of personeel, volledig verzorgd worden.

Comeback sports
Comeback sports positioneert merken in de sportbranche. Vanuit onze full servicehouding bieden wij marketing en design als totaaloplossing aan, waarbij wij altijd het hoogst haalbare nastreven. Met een enthousiast team van 12 professionals zijn wij iedere dag bezig om topprestaties te leveren voor onze relaties. Wij zijn er trots op dat Comeback sports inmiddels een prachtig klantenbestand heeft opgebouwd zowel nationaal als internationaal. Plezier, aandacht en ambitie rekenen wij tot onze basis kernwaarden.