Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

Nederlands skitalent Christopher Dijksman kiest voor Rossignol en sluit zich aan bij de Band of Heroes

7 september 2020

Het skitalent Christopher Dijksman heeft na een uitvoerige testperiode tijdens de zomer, zijn keuze laten vallen op Rossignol.

De 17-jarige Christopher Dijksman woont sinds 3 jaar in Italië waar hij op de gerenommeerde Sportoberschule in Mals zijn sport en school combineert. Hij heeft de afgelopen zomertrainingsperiode op Stilfserjoch (Stelvio) gebruikt om met zijn trainer Karl Heinz Habicher nieuw materiaal te testen. “Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd in Italië en daardoor is mijn skistijl veranderd en de ski’s van Rossignol sluiten daar erg goed op aan.” vertelt Dijksman. Met behulp van video analyse en het maken van vele runs onder verschillende omstandigheden, is de keuze op Rossignol gevallen. “Het verschil is vooral te merken wanneer de omstandigheden slechter zijn. Op een perfecte piste kan iedereen op elke ski goed skiën, maar als het moeilijker is dan moet je laten zien hoe goed jij en je materiaal samenwerken.”

Het testmateriaal en zijn nieuwe ski’s worden verzorgd door een unieke samenwerking tussen Rossignol Nederland en DAKA Race Department. “Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen en de hulp van DAKA en Rossignol Nederland en ik denk dat we samen ver kunnen komen.” vertelt Dijksman.

Erwin van het Reve, de Nederlandse importeur van RossignoI Inside Brands: “Wij zijn erg blij met de samenwerking met Christopher. Hij is een zeer gedreven en getalenteerde skiër die goed aansluit bij waar Rossignol voor staat. Wij als Rossignol.nl zijn constant op zoek naar jong talent om ook in de toekomst goed zichtbaar te zijn in de wedstrijdsport! We zijn super blij dat ook Christopher gekozen heeft voor Rossignol!”

Renke de Boer van DAKA Race Department: “Ik ken Christopher al vanaf zijn vijfde jaar en trots dat wij kunnen bijdragen aan zijn verdere ontwikkeling.”