Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

IRONMAN Nederland

Sponsorwerving

West Friesland & Maastricht

WHOEVER FINISHES FIRST, WE’LL CALL HIM THE IRONMAN

De Ironman is ontstaan in Hawaï, waar een discussie ontstond welke atleten nou het sterkst waren: de zwemmers, fietsers of renners. Ze besloten deze drie te combineren tijdens een extreme beproeving op het eiland: Hawaiian IRONMAN Triathlon. “Whoever finishes first, We’ll call him the Ironman”. Dat was in 1978. Nu, 40 jaar later, wordt de IRONMAN wereldwijd gehouden en vinden de Wereld kampioenschappen nog steeds plaats in Hawaii.

Sinds 2015 vindt de IRONMAN ook jaarlijks in Nederland plaats, in de maand juli of augustus in Maastricht. Sinds 2018 ontvangt ook West-Friesland (Hoorn) het IRONMAN spektakel.

Uitdaging

Verschillende soorten merken en bedrijven willen zich verbinden aan een van de grootste sportmerken in de wereld. Maar waarom? Sport wordt gezien als het ultieme marketingmiddel voor meer zichtbaarheid en merkactivatie. Door je te binden als partner aan de IRONMAN levert dit lokaal en regionaal veel publiciteit op, maar ook nationaal en zelfs internationaal via het merk IRONMAN.

De organisatoren van de IRONMAN race hadden geen focus op het binnenhalen van partners, omdat daar de kracht van de organisatie niet zat. Daarom was IRONMAN opzoek naar een partij die deze kracht wel bezat.

Resultaat

In 2018 heeft Comeback in opdracht van Multisport Festival Westfriesland partnerprogramma’s ontwikkeld, waarbij zes partners met ieder eigen doelstellingen onderdeel konden worden van het IRONMAN event. Right Rent, Van der Valk Hoorn, Runnersworld Hoorn, Rabobank West-Friesland, Rinkel&Smit en Agriport A7 zijn de partners van IRONMAN Westfriesland 2019. Zo werden zij meegenomen met de communicatie vanuit de IRONMAN en waren ze zichtbaar langs het parcours en door de gehele stad. Ook waren zij zichtbaar op shirts, banners, de finishboog. Voor activatiemogelijkheden hadden zij de beschikking over een eigen ruimte op de IRONMAN expo.

Ook voor de komende edities van IRONMAN Nederland (Maastricht en West-Friesland) mag Comeback partners aansluiten aan het merk.

 

Meer weten over IRONMAN? Bekijk hier de mogelijkheden om partner te worden. 

Heb je een uitdaging of wil jij meer weten over ons?
Ik neem graag contact met jou op!

Joost Metten