Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

Rabobank

Passi eSport battle

Activatie

Uitdaging

Hoe maak je vanuit Rabobank West-Friesland, partner van het evenement IRONMAN West-Friesland, verbinding met de doelgroep tieners om zelfredzaamheid te stimuleren? En wat geef je ze mee na afloop van de activatie waardoor je on top of mind blijft?

Strategie

Speciaal voor deze doelgroep heeft Rabobank de PASSI-rekening ontwikkelt. Hoe vergaar je inkomen vanuit je eigen passie. Waar loop je warm voor, krijg je energie van? Gamen is één van de domeinen waar veel kinderen en tieners in geïnteresseerd zijn. Vandaar dat we een eSports activatie hebben bedacht. Om de boodschap over te brengen hebben we ervoor gekozen om de eSporters ook in te zetten vanuit hun influencersrol. Via hun eigen social mediakanalen is de doelgroep uitgenodigd om deel te nemen aan de FIFA battle. Ook zijn er flyers en posters verspreid bij amateurverenigingen en middelbare scholen in regio Hoorn. Tijdens de FIFA battle deelden we de ervaringen via Instagram stories en lieten we de aanwezige tieners hun vrienden uitnodigen om ook te komen.

Resultaat

De drie influencers, Aristote Ndunu (eSporter bij AZ), Renzo Oemrawsingh (eSporter bij Fortuna) en Slotta (ex-eSporter en presentator eDivisie) weten wat het is om vanuit je PASSI je brood te verdienen. Naast de spannende FIFA battle was er ook ruimte om ervaringen te delen met de aanwezigen en eindigden we met een groepsfoto met de twee gelukkige winnaars. Beide ontvingen uit handen van Rabobank West-Friesland een gesigneerd shirt van een van hun helden. Onder alle aanwezigen werden nog diverse prijzen verloot, waaronder de unieke PASSI Xbox controller. Uiteraard zijn de aanwezigen ook nog getrakteerd op de aftermovie, zodat zij de dag konden herbeleven.

Heb je een uitdaging of wil jij meer weten over ons?

Ik neem graag contact met jou op!

Joost Metten