Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

Comeback Talenten

On top of the journey

Sportfolio

Een grote uitdaging in het Nederlandse topsportklimaat: ‘Hoe kan ik sponsoren vinden om mijn carrière te financieren?’

Het rookie sportfolio biedt de uitkomst voor grote sporttalenten. Het sportfolio maakt jouw unieke sportdroom tastbaar. Je wordt een eigen merk en creëert zichtbaarheid voor je eigen merk. Jouw eigen identiteit! Het sportfolio vormt een maximale sportbeleving, waarmee je sponsoren razend enthousiast maakt. Je maakt een professionele indruk. De beleving die hierdoor ontstaat is enorm belangrijk voor het aantrekken van nieuwe sponsoren. Het zorgt er namelijk voor dat je bekend wordt en jouw verhaal op een aantrekkelijke manier wordt overgebracht. Je wekt een professionele uitstraling op. Een geweldig startschot voor een langdurige samenwerking met jouw nieuwe sponsoren.

Toolkit

Bij het  Sportfolio leveren wij een speciaal ontwikkelde sportsponsoring toolkit waardoor jij zelf in staat bent sponsoren te werven. Want hoe betreed ik de markt met mijn sportfolio, wat voor contracten stel ik op en hoe krijg ik meer social media volgers en hoe zet ik deze kanalen succesvol in? Comeback sports geeft jou handvaten om de grote finale te mogen spelen!

Comeback Talenten:

Martine van Woudenberg

Wat begon met spelen voor haar plezier, liep uit tot ambities in de topsport. Martine heeft een voorliefde voor het strand, surfen en de zon. De combinatie van beachtennis was dan ook niet gek. De topsportkriebels begonnen bij hét beachtennis toernooi op Aruba. Nu zet zij alles op alles voor haar topsportdroom: de World Beach Games winnen!

Ruben en Debora Jille

Badminton is iets wat Ruben en Debora van hun moeder hebben meegekregen. Vanuit tennis zijn zij doorgegroeid naar badminton. Ondertussen wonen en trainen ze allebei op Papendal, waar zij samen 10 keer per week trainen om hun doel te behalen: deelnemen aan de Olympische Spelen!

Naomi van Krevel

Naomi is begonnen met judo door haar oudere zus. Ondertussen is zij fulltime aan het trainen op sportcentrum Papendal.  Zij kreeg hier meer focus op haar ontwikkelpunten en traint daardoor ook gerichter. Maar haar volle focus maakte zij haar debuut tijdens haar eerste Grand Slam. Nu is Naomi volop aan het trainen en het meedoen aan veel wedstrijden ter voorbereiding op de Olympische Spelen.

Nargélis Statia Pieter

Als kind deed Nargélis mee met de wedstrijd Kareda die Lito, een jaarlijks evenement waarbij kinderen 2, 5 en 10 kilometer voor hun scholen liepen en prijzen wonnen. Toen wist zij nog niks van atletiek, maar won ze wel goud tijdens deze wedstrijden. Als enige en eerste Curaçaose vrouw ooit heeft zij deelgenomen aan het WK in DOHA Qatar. Als topsporter en rolmodel gaat Nargélis voor de Olympische Spelen!

Léon Mak

In de eerste jaren was Léon eigenlijk één van de slechtste uit de groep, maar vanaf zijn eerste paar spikes kwam daar verandering in! De eerste wedstrijd met spikes ging onwijs goed en hij brak record na record. Inmiddels zit Léon bij de senioren met al verschillende medailles van de Nederlandse kampioenschappen op zak. Op naar zijn Olympische droom!

Niels Bergsma

Het begon allemaal met de woorden “Niels ook!” Zo stond Niels te stuiteren langs de ijsbaan. Na een proefles van hij niet meer van het ijs te houden. Met het behalen van goud op het NK op alle drie de afstanden (500m, 1000m en 1500m) is Niels op Europees niveau doorgegroeid. Op naar de shorttracktop van wereld!

Jari van Polen

Op 4-jarige leeftijd stond Jari voor het eerst op schaatsen en hij had gelijk passie voor de sport. Wat begon met één keer per week over het ijs krabbelen, liep uit tot grote ambities en doelstellingen. Na verschillende nationale en internationale prijzen heeft Jari zijn zinnen gezet op de Olympische Spelen 2026.

Sander Koomen en Davy Heijsteeg

In 1993 werd het Usher syndroom geconstateerd bij Sander. Na een lang en zwaar revalidatietraject heeft hij deelgenomen aan de talentendag op Papendal. Sander had het beste gevoel bij triatlon en vanaf dat moment ging het snel. Davy werd Sander zijn buddy en samen gaan zij voor de Paralympische Spelen in Parijs 2024!

Tristan en Rafaël Tulen

De broers zijn van jongs af aan al bezig met schermen. Door hun leeftijdsverschil zijn zij allebei hun eigen weg gegaan in de sport. Ze trainden bij verschillende clubs en deden mee aan andere wedstrijden. Toch hebben zij hetzelfde doel voor ogen: een plekje op de wereldranglijst schermen!

Mexime en Emi van Driel

De dames waren begonnen met volleybal in de zaal en gingen zomers naar buiten, waar ze het zand opzochten. Het plezier in beachvolleybal groeide en zo hebben de zussen de overstap gemaakt naar volledig beachvolleybal. Nadat de dames hun voetafdruk hebben achtergelaten bij King of the Court, gaan ze nu volle bak aan de slag om op de Olympische Spelen 2024 te komen!

Bjarne Bouwer

Als vierjarige heeft Bjarne voor het eerst kennis gemaakt met zeilen op een zeilbootje in Nederland. Op jonge leeftijd ging hij wedstrijden zeilen en al snel had hij zichzelf bewezen en kwam ik in de Nederlandse jeugdploeg <12. Na meerdere deelnames en prijzen op NK’s en EK’s, is Bjarne zich nu aan het focussen op de Olympische spelen, met als doen: Goud behalen!

Esther Fokke

Op zeven jarige leeftijd stapte Esther voor het eerst binnen de vier lijnen en was gelijk verliefd op het spelletje. Na haar eerste jaar competitie en twee keer per week trainen ging het snel. Ze werd geselecteerd voor het Noord-Hollands team en vanuit daar is ze door gestroomd naar het Nederlands team. Esther is gevraagd of ze deel wilde uitmaken van een kleine selectie speelsters om ons voor te bereiden om voor het eerst in de geschiedenis de Olympische spelen te halen in het basketbal voor Nederland. Daar ligt haar focus nu!

Diede van Oorschot

Diede van Oorschot was zes jaar oud toen ze begon met jeugdschaatsen. Ze is later overgestapt naar shorttrack en won met het jeugd olympisch team het kampioenschap op de mixed relay. Voor Diede hebben wij een sportfolio gecreëerd, waarbij onder andere haar belangrijkste kernwaarden inzichtelijk zijn gemaakt. Bescheiden, plezier en inzet. Diede zet zich volledig in om haar doel te bereiken: Olympisch kampioen shorttrack worden!

Rimme Boltjes

Sinds jongs af aan heeft Rimme de droom gehad om coureur te worden. Racen, dat wilde hij gaan doen! In zijn debuut seizoen werd hij Vice-kampioen van Nederland/België. Nu staat hij aan de start van het NK. Dit is het hoogste niveau van Nederland. Met een nieuw team, een snellere kart en goede training resultaten, ziet het er erg goed uit voor de komende seizoenen (2020/2021).

Tony Boon

Tony Boon zat niet stil als kind. Hij deed aan taekwon-do, schaatsen en wegwielrennen. In 2017 stuurde zijn trainer van wegwielrennen hem de baan op. Niet veel later testte hijvoor het eerst op Papendal bij de Nederlandse selectie. Zijn doelen: Een podiumplek op het EK behalen en in 2024 goud behalen op de sprint en teamsprint bij de olympische spelen in Parijs.

Dave Kientz

Karate zit in Dave’s bloed. Op 5-jarige leeftijd keek Dave wekelijks met zijn moeder naar de karate training van zijn broer Joey. Doordat Dave aan de kant de trainingen probeerde mee te doen en zelf de techniek onder de knie kreeg, mocht hij al snel meedoen met de lessen die eigenlijk bedoeld waren vanaf 7 jaar. Na twee keer tweede te zijn geworden werd Dave in 2019 Europees kampioen in Porto. Nu is het zijn doel om wereldkampioen te worden bij de junioren en daarna bij de senioren.

Thijmen Hutten

Thijmen verruilde toen hij 8 jaar oud was de skies in voor een tennisracket. Zowel in de winter als in de zomer traint hij 3 x per week met daarbij aanvullende fysieke training. M.i.v. van seizoen 2020 maakt hij deel uit van de jeugdselectie van TEAN. Naast de najaars – en voorjaarscompetitie met een TEAN team, tennist hij ook veel toernooien.

Rik Koen

Rik Koen begon op zijn 5e jaar met karten. De passie voor auto’s kwam vanuit zijn vader, die actief was in de autosport. Op zijn veertiende verjaardag mocht hij zijn autosport licentie halen en voor het eerst op Zandvoort rijden. Toen wist Rik het zeker, hij wilde autocoureur worden! Momenteel rijdt Rik in de Ford Fiësta Sprint Cup.

Laurens Kalf

Laurens staat al sinds zijn tweede op ski’s. Zijn droom is om later als top-skiër in de WorldCup te mogen deelnemen. Hiervoor moet hij vaak naar de bergen om te trainen in de sneeuw. In de Oostenrijkse Alpen voelt hij zich dichter bij de natuur. Van buiten kunnen sporten krijgt hij energie. Laurens: ”Elke dag is anders, uitdagend en daar leer ik veel van. Morgen ben ik beter dan vandaag.”

Myrthe Jager

Myrthe staat op ski’s sinds haar 3e. Wat begon met een wintersportvakantie is inmiddels uitgegroeid tot volwaardige en serieuze wedstrijdsport. Op 11-jarige leeftijd ontving Myrthe de NOC*NSF Talentstatus waardoor school en nog meer skiën beter te combineren is. Myrthe is ca. 17 weken per seizoen in de sneeuw in vooral Oostenrijk om te trainen en wedstrijden te doen. Haar motto: “Hard work beats talent when talent doesn’t work hard.”

Luca Hutten

Op zijn 3e stond Luca Hutten al op de skies en hij bleek talent te hebben! Op 6 jarige leeftijd haalde hij na zijn 1e reuzenslalom geskied te hebben in Morzine al de L’Etoile d’Or (gouden ster). Dit was best uniek omdat normaliter deze gouden ster pas wordt gegeven aan skiërs die meer dan 7 jaar les hebben gehad en daarbij dan elk jaar een skitest succesvol hebben moeten afleggen. Sinds zijn 11e heeft hij ook de NOC*NSF (Nederlandse topsporttalenten) status.

Indy Kraft van Ermel

Indy staat al vanaf haar 4de op de ski’s en op haar 7de begon Indy met alpine wedstrijd skiën. In mei 2018 behaalde ze de NOC*NSF talentenstatus. Met haar 11 jaar oud, was ze één van de jongste sporters ooit bij wie de sportkoepel dit opplakte.

Indy is aangesloten bij Talent United. Talent United begeleidt sporttalent (14-21) uit West-Friesland op weg richting de (inter-) nationale top. Zij doen dit met behulp van een betrokken netwerk waarin kennis wordt gedeeld tussen sporters, specialisten en sponsors waardoor iedereen van elkaar leert en elkaar beter maakt: Talent United!

Bas Schouten

Huidige en nieuwe partners enthousiasmeren om GT4-autocoureur Bas Schouten te ondersteunen bij het waarmaken van zijn raceambities. Een uitdaging waar Bas en Joris Schouten jaarlijks mee te maken hebben. Wij hebben zijn presentatie vormgegeven, waarmee hij over zijn voordelen kan presenteren aan nieuwe partners. Hierin vertelt hij ook over zichzelf, waarbij zijn race-DNA duidelijk naar voren komt. Lees meer

Heb je een uitdaging of wil jij meer weten over ons?
Ik neem graag contact met jou op!

Joost Metten