Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

Rabobank

COCKTAIL BATTLE & AFD'R'ANKERTJES CHALLENGE

Activatie

PASSI COCKTAIL BATTLE

Hoe maak je vanuit Rabobank West-Friesland, partner van het evenement Zomerpop, verbinding met de doelgroep tieners om zelfredzaamheid te stimuleren? En wat geef je ze mee na afloop van de activatie waardoor je on top of mind blijft?

Speciaal voor jongeren heeft Rabobank de PASSI-rekening ontwikkelt. Hoe vergaar je inkomen vanuit je eigen passie. Waar loop je warm voor, krijg je energie van? Food is één van de domeinen waar veel kinderen en tieners in geïnteresseerd zijn. Vandaar dat we de PASSI COCKTAIL BATTLE hebben bedacht. Om de boodschap over te brengen hebben we ervoor gekozen om een professionele cocktailshaker in te zetten, die de deelnemers de kneepjes van het vak heeft geleerd. Daarna gingen per ronde drie teams de strijd tegen elkaar aan! De jury beoordeelde de cocktails op smaak, uiterlijk en originaliteit en en koos per ronde een winnaar uit.

RABOBANK AFD'R'ANKERTJES CHALLENGE

Hoe maak je de bezoekers van Zomerpop bewust van voedselverspilling en van gezonde voeding?

Naast de Passi activatie hebben wij een activatie bedacht om voedselverspilling onder de aandacht te brengen van alle bezoekers. Dit hebben wij gedaan door middel van de RABOBANK AFD’R’ANKERTJES CHALLENGE. De AFD’R’ANKERTJES (smoothies) die uitgedeeld werden door Rabobank waren niet alleen heerlijk van smaak, maar er zat ook een verhaal achter! Deze waren namelijk gemaakt van buitenbeentjes: groente en fruit die er anders uitzien dan we gewend zijn, waardoor ze niet (goed) te verkopen zijn. Bezoekers moesten raden van welke ingrediënten gebruik was gemaakt en werden daarna geconfronteerd met het gebruik van buitenbeentjes.

Resultaat

In totaal zijn 148 jongeren de strijd tegen elkaar aangegaan bij de PASSI COCKTAIL BATTLE. Dit resulteerde in 16 winnende groepen die 2 festivalmuntjes per persoon ontvingen. Daarnaast waren er drie gelukkige winnaars van de grote prijs: kaarten voor Zomerpop 2020.

Bij de RABOBANK AFD’R’ANKERTJES CHALLENGE zijn meer dan 500 smoothieshots uitgedeeld, waarbij het Rabobank food verhaal is verteld. Van de ca. 100 mensen die de ingrediënten hebben geraden, is 1 winnaar gekozen die een kaartje voor Zomerpop 2020 heeft gewonnen.

Uiteraard zijn de aanwezigen ook nog getrakteerd op de aftermovie, zodat zij de dag konden herbeleven.

Heb je een uitdaging of wil jij meer weten over ons?
Ik neem graag contact met jou op!

Manouk van de Pauvort