Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

American football-speler Dylan Reede kiest voor Comeback sports

10 maart 2022

‘Ik word later een één miljoen dollar-speler in de NFL’, sprak Dylan Reede (22) al op zesjarige leeftijd resoluut en met veel bravoure uit. De American football-speler uit Almere heeft een grote sportdroom en jaagt die sindsdien met iedere vezel in zijn lijf na. Nu zet hij opnieuw een stap in zijn carrière door een samenwerking aan te gaan met Comeback sports, die hem helpen met het bouwen van zijn persoonlijke merk.

Dylan begon zijn sportavontuur bij AFL Commanders, waar hij van 2006 tot 20013 speelde. Daarna verkaste hij voor zes jaar naar de Amsterdam Crusaders. Maar de Nederlandse competitie is niet waar het gebeurt. In landen als Duitsland, Oostenrijk, Canada en helemaal in de Verenigde Staten geniet American football een stuk meer populariteit. Daarom was Dylan dolblij toen hij in 2016 werd uitgenodigd voor het Boise State Football Camp in Amerika, een trainingskamp met de grootste talenten van het land, waarvan veel jongens nu in de NFL spelen. Als wide receiver liet hij zien wat hij in huis had en kroonde zich tot MVP (Most Valuable Player). Hierdoor mocht Dylan zich er het jaar daarop weer melden en flikte dat kunstje opnieuw.

Deze prestaties bleven niet onopgemerkt. Dylan werd door meerdere Amerikaanse universiteiten uitgenodigd en doorkruiste in een korte periode het hele land. Uiteindelijk ontving hij aan het begin van 2019 een concreet aanbod van Purdue University in de staat Indiana om daar in de hoogste divisie van College Football te spelen. Een grote stap richting zijn uiteindelijk doel, maar het niet verkrijgen van een visum gooide roet in het eten. Dylan bleef optimistisch, besloot officieel ‘pro’ te worden en vervolgde zijn weg langs de NewYorker Lions uit het Duitse Braunschweig, de Örebro Black Knights (Zweden) en de AFC Rangers (Oostenrijk).

Dylan over de samenwerking met Comeback sports: ‘Het moment dat ik met de mensen van Comeback sports sprak, voelde ik direct een klik. We hebben namelijk veel overeenkomsten met betrekking tot ambities. Zij begrijpen wat er nodig is om de absolute top te halen. De samenwerking met Comeback sports draagt bij aan het realiseren van mijn doelen, dat weet ik zeker.’

Dylan is zonder twijfel op zijn positie één van de betere American football-spelers in Europa. Hoewel de sport op dit moment binnen onze landsgrenzen nog niet zo populair is als in bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk, Canada en natuurlijk de Verenigde Staten, is het wel in ontwikkeling. Maar ambitieus als hij is, gaat Dylan voor het grote podium: de NFL. Eenmaal daar wacht een miljoenenpubliek.

Wil jij meer weten over het merk Dylan Reede?

Ik neem graag contact met je op!

Floor Schouten