Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

Comeback sports: trotse commercieel verbinder van IRONMAN Nederland

23 september 2021

IRONMAN, de grootste organisator van triatlonwedstrijden wereldwijd, strijkt van 24 t/m 26 september weer neer in Hoorn, waar het parcours traditiegetrouw door de natuur en historische dorpen van Westfriesland slingert. Naast de races faciliteert IRONMAN Nederland haar atleten met de beste producten, kennis en service. Daar zijn echter wel constructieve partnerships voor nodig. Als commercieel partner van IRONMAN Nederland koppelt Comeback sports al drie jaar met trots diverse partijen aan dit grootschalige evenement.

 

Bij een triatlon staan drie sportdisciplines vast: zwemmen, fietsen en hardlopen. Daarbij is IRONMAN Nederland er met de IRONKIDS, NightRun, IRONMAN 4:18:4, IRONMAN 5150 en IRONMAN 70.3 voor iedereen. Van jong tot oud en van beginnende sporter tot professionele triatleet. Maar één ding staat vast: iedere deelnemer verlangt de beste racebeleving en wil het maximale uit zijn of haar sportprestatie halen.

Ambitieuze bedrijven

Dit wil IRONMAN Nederland haar atleten altijd en overal bieden, maar daar heeft het wel duurzame partnerships voor nodig. Als trotse verbinder koppelt Comeback sports ambitieuze bedrijven aan de bekende triatlonorganisator. En met succes, want inmiddels heeft het sportmarketingbureau met BLACKROLL, Gloryfy, SWIMM, Kú Cycle, BYENutrition, NightWatch en SOS Hydration al zeven partijen voor een langere termijn aan IRONMAN Nederland gekoppeld.

Partnershipmanager van Comeback sports, Floor Schouten, over de rol van Comeback sports: “IRONMAN Nederland heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten en duidelijke groeiambities neergezet. De organisatie wil zich versterken met partners die vanuit hun product, dienst of expertise waarde toevoegen aan het evenement en de triatleten. Daarnaast kwamen we er al snel achter dat de atleten loyaal zijn aan het merk IRONMAN Nederland, waardoor marketingactivatie zeer effectief is. Dat maakt het interessant voor bedrijven. Daarom zoeken we als commercieel partner continu naar partijen die partnerships voor de lange termijn willen aangaan, zodat we samen blijven groeien.”

‘Partners die dezelfde waarden uitdragen’

Rob Frambach, wedstrijddirecteur van IRONMAN Nederland: “Wij streven naar de best mogelijke technische uitvoering van een wedstrijd in een attractieve omgeving, zoals Hoorn. Om dit iedere keer weer te bewerkstelligen hebben we partners nodig die dezelfde waarden uitdragen. Comeback sports benadert deze partijen, koppelt ze aan IRONMAN Nederland en is vervolgens verantwoordelijk voor het beheer van deze partnerships. Zo willen we vooraanstaand zijn én blijven in de triatlonsport.”

De IRONMAN Westfriesland start vrijdag 24 september om 15.30 uur met de IRONKIDS, gevolgd door de IRONMAN 5150 (09.00 uur) en IRONMAN 4:18:4 (09.45 uur) op zaterdag 25 september. Zondag 26 september wordt het weekend afgesloten met de IRONMAN 70.3. Deze race start om 09.00 uur. Meer informatie over het parcours en starttijden vind je op: www.ironman.com/im703-westfriesland.

Wil je meer weten over onze visie op partnerships?

Ik neem graag contact met je op: 0229 70 60 50 en floor@comebackbs.nl.

Floor Schouten