Comeback_sports_logo
LinkedIn Instagram

Vers van de pers!

26 oktober 2022

Nieuw in Nederland: De stichting Formula White, een innovatief concept wat zich richt op het verbeteren van de wereld van het skiracen.

Formula White is opgericht vanuit een pure passie en grote liefde voor de skisport, met als doel een omgeving te creëren waar topskiërs zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Utrecht, 26 oktober 2022 – Vanaf vandaag zet Formula White zich actief in voor de top van de Nederlandse skisport. Ze faciliteren een omgeving waarin topskiërs zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door samenwerkingen aan te gaan met skiërs, sponsoren, sportorganisaties en professionals creëren ze een toekomstbestendig platform voor de Nederlandse skitop.

De skisport leeft in Nederland vele malen minder dan bijvoorbeeld in de Alpenlanden. Skitalenten uit Nederland hebben het daarom erg lastig om tot de wereldtop te geraken. Ze krijgen niet dezelfde kansen en faciliteiten als andere topskiërs in de wereld. Er liggen nog veel uitdagingen voor de volgende generatie topskiërs. Maar het is absoluut mogelijk met de juiste partners. Een goed voorbeeld is Maarten Meiners. Hij is de eerste Nederlandse skiër in 70 jaar tijd, die door keihard werken kon deelnemen aan de Olympische Winterspelen.

Dat is dan ook hét doel van Formula White. Samen met alle betrokken partijen zullen ze de weg naar overwinning vrijmaken en proberen obstakels voor topskiërs zoveel mogelijk weg te nemen. Formula White wil impact maken in de Nederlandse skisport met een community die elkaar tot topprestaties dwingt.

“Door het samenvoegen van drie topskiërs in Nederland onder Formula White, komt er een kans voor ons om ook dezelfde faciliteiten te hebben als leeftijdsgenoten in de Alpenlanden. Hopelijk zorgt dit voor een fundamentele verandering van de Nederlandse skisport en kunnen de volgende generatie toppers hier ook van profiteren.” – aldus Christopher Dijksman

Formula White: improving the world of ski racing

Formula White draait om verbinding. Verbinding tussen topskiërs, sponsoren en andere professionals. En daarbij hebben ze één duidelijke visie: een toekomstbestendig skiteam kunnen neerzetten dat mondiale sportieve en maatschappelijke successen boekt. In alles wat ze doen handelen ze daarmee vanuit één sterke basis aan kernwaarden: resultaat, pionierschap, geduld, passie en verbinding!

“Formula White is voor mij een kans om krachten te bundelen, door middel van samenwerking jezelf en elkaar naar een hoger niveau te kunnen brengen.” – vertelt Kiara Derks

Comeback sports zorgt voor succesvolle lancering Formula White

Afgelopen maandagavond was het zo ver en vond de lancering van Formula White plaats. Uiteraard waren hier naast het bestuur van Formula White ook de drie ambassadeurs bij aanwezig: Maarten Meiners, Christopher Dijksman en Kiara Derks. Het event vond plaats in Utrecht bij de NSKiV, een partner van Formula White.

De avond werd ingeluid met de onthulling van het merk Formula White. Alle genodigden werden meegenomen in dit nieuwe en unieke concept. Vanaf het vertrekpunt werd alles uitgelicht; de gedachte achter het logo, de missie, visie, kernwaarden en natuurlijk het grote goed: volle focus op de ontwikkeling van onze Nederlandse skitalenten en de pistes wereldwijd voor hen vrij maken!

“Het is fantastisch om netwerken bij elkaar te brengen en ervaringen te delen, samen sterker worden zodat er uiteindelijk hogere doelen behaald kunnen worden.” – aldus Maarten Meiners