Comeback Sports
LinkedIn Instagram

Nieuws

Comeback Hero Indy Kraft van Ermel stopt met skiën

2 juli 2019

COMEBACK HERO INDY KRAFT VAN ERMEL STOPT MET SKIËN

Alpine skiër Indy Kraft van Ermel behaalde in 2018 de stempel NOC*NSF talentenstatus. Met haar 11 jaar oud, was ze één van de jongste sporters ooit bij wie de sportkoepel dit opplakte. Ze werd deel van het Comeback Heroes team en leverde de ene topprestatie na de ander. Maar, toch heeft ze besloten om te stoppen met haar sportcarrière.

De wintersportvakantie in Oostenrijk, dat is waar het allemaal begon. ‘’Mijn broer vond het daar zo leuk en wilde in Nederland ook blijven skiën. Mijn ouders vonden een raceteam waarbij je mee kon doen aan een talentendag. Hij werd aangenomen en is daar op niveau gaan racen. Twee jaar later leek mij dit ook erg leuk. Ik deed mee aan de talentendag en ook ik werd aangenomen’’, vertelt Indy. Ze heeft uiteindelijk vijf jaar professioneel geskied.

Het Comeback talententeam heeft Indy in de spotlights gezet. ‘’Comeback heeft mij een prachtige helm gegeven. Ze hebben er voor gezorgd dat ik met een mooi stuk in de krant kwam en talent van Talent United werd.’’

Wat was nou het echte hoogtepunt van Indy’s carrière? ‘’Mijn allerleukste en gaafste reis was naar Slovenië, Maribor. Daar was een internationale wedstrijd. Bij de Kidscup finale werd ik derde. Ook mijn derde plaatst tijdens het NJK was een hoogtepunt.’’

Maar toch werd het te druk. Topsport en school combineren was lastig. ‘’De reizen waren zwaar en ik merkte dat ik steeds minder zin had om te skiën. Ik zag hoe veel vrije tijd mijn klasgenootjes hebben en kwam erachter dat ik dat ook wil.’’ Tijd voor een nieuwe hobby: ze gaat nu op dansles en leert toneelspelen bij het Talenten Theater.

Indy kijkt positief terug op haar sportcarrière. Wat ze mee wil geven aan andere skiërs? ‘’Blijf volhouden! Als er iets is, vertel het gewoon aan iemand en als je écht iets wil bereiken: blijf trainen!’’